google-site-verification=_irOpldiJmbbCgU5ZalldzrcJD8Umm9MpQlTNuZNSJE
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért választják a stílusos emberek az olasz divatot?

El tudnád képzelni az amerikai Gigolót Armani öltönyök nélkül? Mit viselne az ördög, ha nem lenne Prada? Mit hordanának a hip-hop zene királyai, ha nem Gucci-t vagy Versace-t? És persze a lista nem áll meg itt, Audrey Hepburn kollekciói a Római vakációban, Anita Ekberg fényűző ruhája a Trevi -szökőkútban La Dolce Vita -ban, vagy Gwyneth Paltrow ruhásszekrénye a tehetséges Mr Ripley –ben, - ezekre gondolva szint felsejlik előttünk a Versace medúza feje, Valentino Vörös színe, a Gucci logo szembefordított G-betűi.

Bármit is varázsol eléd az elméd, nem túlzás azt állítani, hogy az olasz divat befolyása és kreativitása óriási hatással van a kultúránkra. De mit is várhatnánk egy olyan országtól, aki számára a „la bella figura” fogalma (lefordítva „gyönyörű alak”, de azt jelenti, hogy „jó benyomást kelt”) ugyanúgy beleivódott a kultúrájába és szerves részévév vált, mint az „Aperitivo” óra?

A kultúra a legjobb kiindulópont az olasz divat egyediségének megértéséhez. A büszkeség az esztétikára; a kiválóság művészetekben és a design-ban; az egész országban tetten érhető mesteremberi kvalitás; mindezt bevonva a dolce vita életérzés vibrálásával. Megengedve magának a la dolce vita fogalmát tükröző vibrálást, mindezek együtt részei az olasz divat vonzerejének és sikerének.

Végül mindehhez néhány érdekes idézet az olasz divat kiválóságaitól:

„Az olaszok tudják, hogy a stílus számít, nem a divat. Az olasz stílusnak nincsenek társadalmi korlátai vagy korhatára” – Stefano Gabbana

„A nők világszerte egyformán öltözködnek: úgy öltöznek, hogy bosszantóak legyenek más nők számára.” Elsa Schiaparelli

„Szeretek ego-t öltöztetni. Ha nincsen ego-d manapság, akkor felejtsd el.” Gianni Versace

„A divat valójában nem a ruhákról szól, hanem az életről.” Franca Sozzani (Italian Vouge)

„Amit viselsz, azzal mutatkozol be a világ számára. Különösen ma, amikor az emberi kontaktusok olyan gyorsak. A divat az azonnali nyelv.” Miuccia Prada

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kismama Olasz divat
Az oldal tetejére